Dacă ești un adolescent care caută un loc de muncă part-time, probabil e timpul să scrii primul tău CV. Ce pui într-un CV atunci când nu ai prea multă experiență de muncă? Cum se formulează un CV pentru un job cu jumătate de normă?

Din cauza experienței tale de muncă limitate, va trebui să incluzi cursuri, activități școlare și experiență de voluntariat, precum și istoricul locurilor de muncă. Este util să te uiți la exemplele CV-ului pentru studenți pentru a afla câteva idei despre ceea ce conține unul bun.

Sfaturi pentru scrierea unui CV pentru adolescenți

Când scrii un CV de licean, este important să te asiguri că incluzi toate informațiile pertinente într-un format standard. Vrei ca CV-ul să arate în mod clar angajatorului ce fel de angajat vei fi. Nu vrei ca el să-și piardă timpul pentru a-ți descifra experiențele.

Utilizează un format simplu și un font lizibil. Un font ca Times New Roman sau Ariel arată bine și va face ca informațiile tale să iasă în evidență în fața managerului responsabil de angajare.
Gândește-te ce vrea angajatorul. Asigură-te că personalizezi CV-ul pentru a se potrivi propriilor experiențe, precum și cerințelor din poziția pe care o cauți. De exemplu, dacă soliciți o slujbă de consilier într-o tabără, evidențiază experiența pe care o ai cu copiii. Dacă aplici pentru a fi chelner, pune accentul pe experiența în serviciul pentru clienți.

Evidențiază realizările academice. Subliniază activitățile tale extrașcolare. Acestea pot include cele din cluburi, sport, babysitting sau voluntariat. Toate aceste activități pot arăta aptitudinile și abilitățile tale.

Subliniază orice experiență de conducere. Ai deținut o funcție într-un club sau o asociație de elevi sau ai fost căpitan într-o echipă sportivă? Asigură-te că listezi această experiență, deoarece va sublinia capacitatea de conducere. Utilizează cuvinte care exprimă acțiune, dinamism. Când îți descrii realizările, folosește cuvinte puternice. Cuvintele subliniază valoarea experiențelor tale.
Editează. Corectează CV-ul cu atenție înainte de a-l trimite. Un CV curat, fără erori gramaticale, va arăta un candidat pregătit și dedicat.

Exemplu de CV pentru un job part-time de adolescent


Următorul este un CV pentru un adolescent care caută un loc de muncă cu normă parțială sau un stagiu care implică lucrul cu copiii.

Denisa Cornu

Bulevardul Alb 56, Suceava

074636789

denisacornu@yahoo.com

EDUCAȚIE

Liceul ABC, Suceava
Profil Socio-Uman

Cursuri legate de:

Sociologie (20XX)
Educație civică (20XX)
Psihologie (20XX – 20XX)
Economie (20XX – 20XX)

VOLUNTARIAT

Babysitter (20XX – prezent)
Suceava


Îngrijirea a trei copii sub șase ani
Planificarea, organizarea și implementarea unei largi palete de activități distractive și educative, inclusiv proiecte de artă, activități atletice și excursii educaționale

ACTIVITĂȚI

Modeling Club (20XX – prezent) MSHS
Echipa de handbal a liceului (20XX – prezent) MSHS
Majoretă (20XX – 20XX) MSHS

Limbi străine, certificări și abilități:

Spaniolă – nivel intermediar
Franceză – nivel începător
Cursuri de prim-ajutor, certificarea CPR și AED
Experiență în Adobe Photoshop, Adobe InDesign și Excel

Exemplele sunt furnizate doar pentru îndrumare. Documentele ar trebui să fie editate pentru a se potrivi situației tale personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*