Ești la liceu și trebuie să scrii un CV? Ca elev, este posibil să nu ai prea multă experiență de muncă. Un CV al elevului de liceu poate include cursuri, activități de voluntariat și în folosul comunității și activități extrașcolare.

Gândește-te: ce vrea angajatorul? Personalizează-ți CV-ul pentru a se potrivi cu tipul de loc de muncă pe care îl soliciți. De exemplu, dacă vrei un loc de muncă în Retail, evidențiază experiența pe care o ai în domeniul serviciilor pentru clienți.

Pune accent pe realizările academice. În calitate de elev, ai o mulțime de experiențe în sala de clasă. Subliniază realizările proprii, cum ar fi o certificare sau orice premii academice.

Include în CV activitățile extrașcolare. Deoarece ai, probabil, experiență de muncă limitată, subliniază orice alte activități. Acestea ar putea include cluburi dedicate unor activități sociale, sport, babysitting, muncă voluntară sau servicii în folosul comunității. Toate aceste activități îți pot demonstra aptitudinile și abilitățile personale.


Reține și introdu în CV orice experiență de conducere. Ai deținut o poziție într-un club sau ai fost căpitan de echipă sportivă? Asigură-te că listezi această experiență, deoarece arată abilitatea de a conduce o echipă.

Exemplu de CV pentru un Licean


David Petre

Strada Lacului 23, Hunedoara

072784787

davidpetre@gmail.com

REZUMAT

Elev de liceu pasionat de lucrul cu copiii. O experiență vastă de lucru cu tineri având vârste cuprinse între 2 și 15 ani. Recunoscut și premiat pentru abilitățile organizaționale și capacitatea de a dezvolta un mediu sigur și distractiv pentru copii.

EDUCAȚIE


Liceul ABC, Hunedoara

Profil REAL

VOLUNTARIAT ȘI SERVICII COMUNITARE

Spitalul X, Hunedoara

Voluntar de gardă pediatrică

Toamna 20XX – prezent

Elaborarea și implementarea activităților de îngrijire a pacienților în vârstă de 5-15 ani, inclusiv activități din diverse arte și meserii și ateliere de teatru
Efectuarea unor acțiuni administrative și conducerea comisioanelor pentru personalul pediatric
Recunoscut pentru activitatea sa prin decernarea premiului Volunteer-of-the-Summer pentru rolul esențial în dezvoltarea unui program de teatru pentru pacienți


Centrul de Bătrâni Orizontul, Hunedoara
Voluntar

Primăvara 20XX – prezent

Organizarea unor programe pentru bunicii centrului, alături de alți voluntari
Organizarea și coordonarea unui program de îngrijire a pacienților

CERTIFICARE
Certificarea CPR și AED, 20XX

Pentru a-ți maximiza șansele la un interviu, folosește aceste exemple atunci când îți redactezi CV-urile, pentru a te asigura că cererea ta va fi într-adevăr remarcabilă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*