aplicații gestionare buget

Dacă vrei să-ți gestionezi rapid și sigur bugetul personal, fără să ai nevoie de cursuri de specialitate, poți folosi o aplicație pentru administrarea bugetului. Descarcă pe telefonul tău Android sau iPhone cea mai utilă aplicație pentru tine și verifică la orice oră, de oriunde dorești, care este starea finanțelor tale și ce facturi ai de achitat și află cum poți economisi bani.

De ce să folosești o aplicație pentru gestionarea bugetului
My Wallet
CashControl
Money Manager
Mint
CashBase
Spendee
Expense IQ
Pocket Budget
MoneyWise

De ce să folosești o aplicație pentru gestionarea bugetului

O aplicație pentru administrarea bugetului devine practic un consilier financiar digital, pe care îl poți folosi oricând dorești fără să fie nevoie să te deplasezi undeva. Trebuie doar să deschizi aplicația din telefon.

Există mai multe aplicații de acest fel, fiecare având avantajele sale, de aceea e bine să cunoști cât mai multe, ca să alegi exact ce ți se potrivește cel mai bine, scriu cei de la Gotta Be Mobile.

Toate aplicațiile pentru gestionarea bugetului au însă următoarele elemente în comun:

  • Te ajută să economisești bani, pentru că vei ști mereu de ce sumă dispui și ce cheltuieli îți permiți să faci,
  • Îți oferă acces la informațiile tale financiare oricând și oriunde,
  • Te ajută să planifici bugetul lunar și să ții evidența tuturor cheltuielilor,
  • Poți administra bugetul alături de familie,
  • Eviți penalizările, pentru că vei afla la timp când trebuie să plătești ratele și facturile.

Mai jos vei găsi câteva dintre cele mai folosite și apreciate aplicații care te ajută să-ți administrezi eficient bugetul:

My Wallet

Este o aplicație foarte ușor de folosit, prin care poți fi mereu la curent cu cheltuielile tale. Astfel, în funcție de veniturile de care dispui, vei putea să-ți gestionezi mai simplu administrarea bugetului, fiind mereu la curent cu toate facturile pe care trebuie să le plătești.

Vei putea realiza un buget zilnic personalizat, cu sumele necesare pentru mâncare, de exemplu, sau pentru benzină. De asemenea, aplicația îți furnizează rapoarte pe care le poți analiza oricând dorești.

CashControl

Această aplicație îți permite să modifici oricând dorești sumele din bugetul personal. Poți adăuga sau șterge diferite cheltuieli, transferuri de bani sau facturi. În plus, poți verifica oricând ai nevoie balanța de plăți, rapoartele și soldurile, iar la nevoie vei primi întregul istoric de tranzacții realizate.

Poți gestiona foarte ușor plățile recurente, ratele la credite și vezi permanent suma de care dispui pe card.

Money Manager

Este o aplicație care pune accentul pe grafice, pe elemente vizuale, fiind astfel o alegere bună dacă nu ești pasionat de cifre, scriu cei de la Android Authority.

Astfel, poți vedea exact unde ajung banii tăi și poți face backup la date, dacă vei avea nevoie să schimbi telefonul. Aplicația poate descărca toate informațiile și într-un document Excel, în cazul în care ai nevoie de acest tip de fișier.

Mint

Mint este considerată una dintre cele mai bune aplicații pentru gestionarea bugetului. Trebuie doar să te conectezi prin aplicație la contul tău bancar și Mint va realiza automat un model personalizat de buget. Îți arată imediat unde se duc banii tăi și de unde ar trebui să mai tai din cheltuieli.

Sistemul este foarte sigur, similar unui cont bancar, deci nu trebuie să-ți faci griji că datele tale financiare vor ajunge la altcineva. Aplicația îți trimite alerte pentru plata facturilor și te ajută să achiți rapid toate datoriile. De asemenea, ai marele avantaj că vei regăsi aici, într-un singur loc, toate informațiile despre depozitele, creditele și conturile tale bancare.

CashBase

Această aplicație te ajută să gestionezi bugetul alături de familie (poți acorda acces mai multor utilizatori), să ții evidența plăților efectuate și să te asiguri că banii vor fi cheltuiți pe ceea ce contează pentru tine. Îți poți planifica foarte ușor plățile, în funcție de veniturile tale, și poți chiar să faci economii.

În plus, te vei organiza mult mai simplu, pentru că îți poți împărți bugetul în mai multe categorii (sau portofele): pentru ratele la credite, pentru concediu, pentru cheltuielile uzuale etc.

Poți primi câteva un raport în fiecare săptămână, iar graficele pe care le vei analiza sunt foarte intuitive și bine realizate.

Spendee

Aplicația Spendee te ajută nu doar să ții evidența veniturilor și cheltuielilor, ci îți poate oferi și sfaturi utile, personalizate, ca să poți face economie.

Prin aplicație poți gestiona bugetul alături de familie și, dacă este nevoie, poți folosi diferite monede (dolari, euro, lei). În plus, prin sincronizarea aplicației cu contul tău bancar vei putea urmări oricând destinația banilor.

Expense IQ

Aplicația este ușor de utilizat și permite o gestionare rapidă a bugetului personal. Poți salva în aplicație tranzacțiile care se repetă în fiecare lună, adăuga poze cu fiecare tranzacție în parte și face Proiecte separate pentru bugetul dedicat concediului sau unui eveniment important din viața ta.

De asemenea, vei fi avertizat dacă ai început să cheltuiești mai mult ca de obicei sau dacă vrei să faci o tranzacție care îți depășește suma din cont. Interfața este simplă și intuitivă.

Pocket Budget

Cu ajutorul acestei aplicații, poți face economii importante în fiecare lună – asta deoarece poți planifica toate cheltuielile necesare chiar înainte de începerea unei luni.

Astfel, vei avea o imagine cu sumele de plată minime și maxime pe care știi să trebuie să le achiți în fiecare lună. Prin urmare, vei putea să te organizezi mult mai simplu și să iei în calcul (sau nu) alte investiții sau cheltuieli.

MoneyWise

MoneyWise este una dintre cele mai simple aplicații pentru administrarea bugetului. Cu ajutorul ei poți planifica bugetul lunar și ține foarte ușor evidența facturilor și a cheltuielilor, clipă de clipă.

Vei putea să-ți planifici în detaliu atât bugetul lunar cât și cel zilnic. Interfața e simplă și intuitivă și îți permite să-ți organizezi separat bugetul de cheltuieli personale, de concediu sau de afaceri.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute aplicații prin care îți poți administra bugetul. În funcție de ce anume îți dorești și de necesități, poți găsi cea mai bună aplicație pentru tine, astfel încât să câștigi timp și bani în timp ce rămâi mereu la curent cu veniturile și cheltuielile tale.

Foto: Pixabay, Google Play Store

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*