În ziua de azi, cu inflația atât de mare și prețurile care cresc de la o zi la alta, este deosebit de important să reușim să tăiem din diverse costuri care nu sunt neapărat necesare.

Cu toate acestea, dacă urmează să te căsătorești, nu înseamnă că trebuie să depășești bugetul stabilit acum ceva vreme, ci poate însemna că trebuie să regândești anumite decizii și să ajungi la acelea care te vor ajuta să salvezi bani fără a face rabat de la calitate: alege o formatie de nunta care vine cu o mulțime de extrabeneficii, trimite invitațiile pe mail și alte mici trucuri care te vor ajuta să treci cu bine peste această perioadă puțin mai dificilă din punct de vedere financiar.

Metode de a reduce costurile nunții tale

Știm că nunta este primul cel mai important eveniment din viața voastră de cuplu și că ambii vă doriți să iasă așa cum ați visat și așa cum ați pus totul pe hârtie.

Cu toate acestea, în aceste vremuri în care instabilitatea economică ne lovește la tot pasul, este bine să înveți cum poți să reduci din costuri, să ai aceleași satisfacții și să și rămâi cu bani în buzunar.

1. Alege o formație de nuntă

Formația de nuntă vine cu o mulțime de avantaje: soliștii care întrețin atmosfera atunci când lumea trebuie să fie pe ringul de dans; un DJ care pune muzică în momentele în care oaspeții intră în sală sau stau la masă și mânâncă, sistemul propriu de sonorizare care funcționează perfect în orice sală și astfel te scapă de grija sunetului; abilități de wedding planners atunci când nu ai un buget separat pentru acesta.

Astfel vei împușca mai mulți iepuri cu un singur efort financiar și te vei scăpa de multe griji care ar putea să apară de-a lungul evenimentului.

2. Invitațiile trimise online

Majoritatea persoanelor pe care le vei invita la nuntă au e-mail, un profil de socializare sau un sistem de mesagerie pe telefon.

Astfel vei putea economisi bani nefiind nevoie să printezi o mulțime de invitații, ci trimițându-le online.

Dacă totuși îți dorești o amintire palpabilă de la nuntă sau ai persoane cărora trebuie să le înmânezi invitațiile fizic, poți să printezi numai câteva, însă vei salva bani buni folosindu-te de tehnologie.

3. Ocupă-te de mărturii

În zilele noastre mărturiile sunt tot mai inventive și nu trebuie să fie veșnica sticlă de țuică și prăjituri, sau clasicele bomboane în săculeț de organza.

Poți să faci ceva handmade, care vă reprezintă, și așa vei reuși să salvezi parte din buget pe care să îl aloci spre alte puncte care sunt indispensabile și de unde chiar nu ai cum să tai din costuri.

4. Flori de sezon

Fiecare femeie are florile sale preferate, dar să găsești lalele la un preț decent în mijloc de iarnă este aproape imposibil.

Alege, în schimb, flori de sezon – poate unele pe care le găsești chiar în grădina mamei tale – și astfel vei reuși să economisești din nou din bugetul alocat nunții.

Dacă totuși dorești ca buchetul să conțină florile care îți sunt atât de dragi, poți să faci o excepție. Cu toate acestea, cele de decor pot să fie unele care îți sunt la îndemână și care, încadrate în aranjamente, să arate genial împreună cu restul decorului.

5. Pune totul pe hârtie

Sau pune toate calculele într-un excel. Să pui tot ce îți dorești să se întâmple pe o hârtie sau online, iar mai apoi să începi să tai din listă în funcție de priorități și de posibilități, îți va da ocazia să îți dai seama de ce vă doriți cu adevărat.

Poate unele lucruri la care v-ați gândit nici măcar nu vă reprezintă sau locația nu vă permite să le faceți, așa că ele vor rămâne doar la nivel de idee care nu se va materializa din diverse motive.

Aceste idei sperăm să îți vină în ajutor atunci când planifici nunta și să îți aducă mai mulți bani atunci când tragi linie între cheltuieli și ceea ce ai primit în dar de la oaspeți.

Credite foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*