Mulți redactori vor fi de părere că un format funcțional (sau o combinație) este cea mai bună alegere pentru a-și arăta calificările și experiența. De ce? Deoarece aceste formate evidențiază abilitățile. Și, atunci când vine vorba de locuri de muncă pentru un scriitor profesionist, ceea ce poți face este mai important decât ce ai făcut.

Acest lucru este util în special dacă ai o experiență de muncă limitată în industrie sau ai lacune în CV.

Un CV care evidențiază competențele principale se va concentra asupra lucrurilor care contează (ce poți face pentru angajator). Acest aspect este deosebit de important, deoarece studiile au arătat că recrutorii și managerii de angajare petrec doar șase secunde pentru revizuirea CV-urilor înainte de a le sorta. Accentuarea și sublinierea calificărilor îți măresc șansele de a fi ales. Asigură-te că ai inclus acele cuvinte-cheie legate de abilitățile și calificările tale, ceea ce ar putea ajuta CV-ul să treacă prin sistemul software de urmărire a candidaților.

Următorul este un exemplu de CV pentru un scriitor profesionist. Acest solicitant are experiență, o mare parte din aceasta în afara industriei actuale. Acest CV conține, de asemenea, un rezumat al CV-ului și o listă de competențe de bază pentru a explica mai clar de ce, în ciuda experienței limitate în domeniu, un candidat este considerat a fi ideal.

Exemplu de CV pentru redactori

Magdalena Dragu

magdalena.dragu@gmail.com

Redactor: scriitor profesionist certificat (CPRW), scriere tehnică, scriere academică, scriere de afaceri, copywriting

Rezumat:
Scriitor talentat și versatil, cu experiență în comunicare tehnică. Am generat cu succes sute de materiale de afaceri, inclusiv rapoarte, scrisori, propuneri, prezentări, comunicate de presă, memorii, recenzii și manuale. Mai mult de 10 ani de experiență de scriere pentru companii de pe piața de publicitate. Materiale proiectate și realizate cu abilitate pentru buletine informative, broșuri și fluturași. Am elaborat articole tipărite și publicate online. Orientată către clienți, atentă la detalii și devotată muncii.

Competențe de bază:
Direct Mail, Copiere scris, Dezvoltare Propunere, Prezentări, Comunicate de presă, Articole, Eseuri, Cercetare, Promoții de vânzări, CV-uri, Relații Publice, Leadership Team, Call Cold, Edit, Antreprenor, Analiza informațiilor, rapoarte de cercetare, relații cu clienții/furnizorii, management de proiect, producție tipărită, grafică, management de baze de date, coordonare și programare, administrarea afacerilor.

EDUCAȚIE

Facultatea de Litere, București

Iunie 20XX

Cursul de redactare ABC

Diplomă dublă obținută în domeniul scrierii profesionale și tehnice și în științele comportamentale

EXPERIENȚĂ

Freelance Writer
20XX – prezent

Furnizarea unei game largi de servicii de redactare și editare pentru diverși clienți, companii, publicații și site-uri web, inclusiv: CV-uri și scrisori de intenție, comunicate de presă, articole și prezentări.
Colaborarea, în mod regulat, cu următoarele site-uri web: Writer’s Village U, AcaDemon, eCopywriters, Inland Press, Crearea cuvintelor, WritersCollege.com, Freelancers.com, Elance.com, oDesk, Sandbox Advisors.

Profesor Litere
Școala BBB
20XX – 20XX

Predarea unor cursuri create și dezvoltate în mod special pentru elevii de liceu, care se axează pe dezvoltarea abilităților de scriere și citire.
Coordonator academic al ziarului liceului

Manager Internațional al Serviciului Clienți
GAMMEX
20XX – 20XX

Supervizarea unei echipe compuse din 25 de angajați ai Serviciului Clienți
Colaborarea și comunicarea permanentă cu managerii din diferite departamente, din întreaga companie, inclusiv de la departamentele de Producție și Achiziții
Instruirea continuă a angajaților cu privire la abilitățile de comunicare
Depășirea obiectivelor de vânzări cu 90%

Creșterea ratei de engagement a angajaților cu 25% în timpul perioadei de angajare, datorită creșterii transparenței și comunicării mai eficiente între Vânzări și management

PREMII

10 certificate pentru absolvirea cursurilor de formare continuă
Peste 35 de certificări de la Brain Bench
Certificarea CPRW

Pentru a-ți maximiza șansele la un interviu, folosește aceste exemple atunci când îți redactezi CV-ul, pentru a te asigura că cererea ta va fi remarcabilă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*