Dispozitivul IQOS, dezvoltat de compania Philip Morris International, a fost autorizat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite pentru comercializare ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Decizia autorităților de peste ocean a fost emisă în luna iulie și face ca IQOS să fie primul și singurul produs electronic pe bază de nicotină care primește acest tip de autorizație pe piața americană. Astfel, este demonstrat faptul că IQOS diferă fundamental de țigările convenționale și că reprezintă o alegere mai bună decât soluțiile clasice pentru cei care continuă să fumeze.

Numeroasele studii și dovezi științifice înaintate experților FDA de către Philip Morris International (PMI) au arătat că dispozitivul care nu arde tutunul, ci îl încălzește, reduce în mod semnificativ cantitatea de substanțe nocive și potențial nocive emise. De acest mod de funcționare a dispozitivului beneficiază atât utilizatorii săi, cât și cei aflați în imediata apropiere a acestora. 

„Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulți dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunța la fumat, dar mulți nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulți cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. FDA a stabilit că studiile științifice arată că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.”, a precizat André Calantzopoulos, CEO al companiei PMI.

Studiile prezentate de companie în decembrie 2016, data la care a demarat procesul de autorizare, au arătat că trecerea completă de la țigări la dispozitivul IQOS care încălzește tutunul reduce semnificativ expunerea utilizatorului la substanțele chimice dăunătoare și potențial dăunătoare. Decizia FDA dovedește că IQOS, primul și singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat această autorizație de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat, este adecvat pentru a proteja sănătatea publică.

Sursa foto: Philip Morris International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*