Aplici pentru posturi de editor? Acordă-ți timp pentru a personaliza propria scrisoare de intenție și pentru a-ți redacta CV-ul, asigură-te că ți se potrivesc cerințele enumerate în anunț. În timp ce aptitudini precum organizarea și abilitățile de scriere sunt necesare pentru aproape fiecare poziție editorială, locurile de muncă pot fi foarte diferite. Unele poziții editoriale necesită abilități remarcabile de management al proiectelor; alți angajatori pun accent pe creativitate și pe capacitatea de a concepe idei cu mare ușurință.

Analizează un exemplu de scrisoare de intenție scris pentru o poziție editorială. Această scrisoare evidențiază abilitățile editoriale, creative și tehnice ale solicitantului. De asemenea, vezi mai jos un exemplu de CV scris pentru o poziție editorială și sfaturi pentru scrierea CV-urilor și a scrisorilor de intenție.

Exemplu de scrisoare de intenție – poziție editorială


Florin Grigore

Bulevardul Unirii 3, Timișoara

07774306

floring@gmail.com


Stimate domnule director al departamentului de Resurse Umane,

Vă scriu pentru a-mi exprima interesul față de poziția de manager editorial la compania ABCD anunțată pe LinkedIn.

Calitățile mele unice care îmbină expertiza tehnică, abilitățile creative și experiența de gestionare atât a echipei de redactori, cât și a proiectelor mă recomandă drept persoana ideală pentru a sprijini echipa dumneavoastră redacțională să se afirme.

Am dezvoltat și am pus în aplicare standarde editoriale atât pentru stil, cât și pentru calitate, iar acestea sunt încă folosite de echipele de redactori cu care am lucrat anterior. În plus, am colaborat strâns cu alte departamente, inclusiv cu cele de marketing, vânzări și tehnologie. Experiența m-a învățat cum să construiesc relații puternice cu toate departamentele unei organizații. Am abilitatea de a lucra în cadrul unei echipe.

Dacă veți considera că este cazul să vă furnizez informații suplimentare despre experiența și calificările mele, vă rog să-mi spuneți. Aștept cu nerăbdare să vorbesc cu dvs. despre această oportunitate de angajare.

Cu sinceritate,

Florin Grigore


Exemplu de CV pentru Editor


Florin Grigore

Bulevardul Unirii 3, Timișoara

07774306

floring@gmail.com


EXPERIENȚĂ


Editor, Revista ZYX
20 august 20XX – prezent
Timișoara

Editarea povestirilor privind informațiile factuale și corectitudinea gramaticală venite din partea personalului angajat și a autorilor independenți
Editarea și paginarea secțiunii Sport
Editarea și paginarea secțiunilor Știri, Afaceri și Locale, inclusiv a secțiunilor speciale
Crearea titlurilor pentru povestiri locale, naționale și sindicalizate
Scrierea povestirilor despre personalități locale, evenimente, sport și arte
Interviu cu artiști locali și naționali pentru povestiri și profiluri

Editor, revista NNN
20 mai 20XX – august 20XX
Timișoara

Redactarea știrilor
Căutarea subiectelor și cercetarea lor

Editarea și compilarea buletinului informativ


EDUCAȚIE

Licențiat în Filologie, Facultatea ABC, Timișoara

Iunie 19XX

Pentru a-ți maximiza șansele de a ajunge la un interviu, folosește aceste exemple atunci când îți scrii CV-urile, pentru a te asigura că cererea ta va fi cu adevărat remarcabilă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*