2019 este anul în care dispozitivul electronic IQOS face un pas decisiv în față, prin aprobarea obținută pe piața americană, iar compania PMI își propune să genereze o schimbare pozitivă cu adevărat globală în stilul de viață al fumătorilor.

Anul UNSMOKE este îndemnul oficial pe care Philip Morris International (PMI) îl adresează atât fumătorilor, cât și nefumătorilor, precum și autorităților de reglementare și agenților care pot contribui la o schimbare în întreaga lume, pentru un viitor mai bun. IQOS, produsul cel mai inovator al companiei, a cucerit deja 47 de țări, iar potențialul dispozitivului electronic fără fum a fost reconfirmat de curând, cu ocazia aprobării venite din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite ale Americii (FDA).

Cu 1,1 miliarde de fumători la nivel mondial și cu previziuni din partea Organizației Mondiale a Sănătății care arată că numărul acestora nu va scădea până în anul 2025, este cât se poate de clară nevoia unei inițiative responsabile la nivel global pentru schimbarea felului în care ne raportăm la efectele consumului de tutun. Eforturile PMI se vor concentra pe acțiunile necesare unui viitor fără fum, susținut de fundamentare științifică, de tehnologie și de inovație, pentru obținerea unor alternative mai puțin dăunătoare celor care nu sunt dispuși să renunțe la fumat.

Importanța dialogului deschis asupra alternativelor fără fum a fost dovedită în mod decisiv în acest an, prin avizarea dispozitivului electronic IQOS pentru a fi introdus în vânzare pe piața americană, în urma a doi ani de evaluări extinse, derulate de FDA, autoritate aflată în subordinea guvernului american, cu atribuții în sănătate publică sau în autorizarea medicamentelor de uz uman și veterinar. Începând cu anul 2009, administrația reglementează și produsele din tutun, iar IQOS este primul dispozitiv electronic fără fum avizat de aceasta.

Înainte de a da decizia, Administrația pentru Alimente și Medicamente a monitorizat procesele de fabricație de ambalare și de etichetare a produselor IQOS. Evaluarea științifică a concluzionat că aerosolii degajați în momentul folosirii dispozitivului care încălzește tutunul conțin mai puține elemente toxice decât fumul generat de țigările aprinse.

Oficialii FDA au declarat că vânzarea IQOS și a accesoriilor sale corespunde normelor de protecție a sănătății publice, autoritatea urmând să se asigure permanent de faptul că IQOS este promovat exclusiv în rândul adulților fumători care vor în continuare să fumeze.

Credit foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*