dezvoltat în parteneriat cu 

Cultura vacanțelor nu mai este de mult timp doar una a relaxării și a odihnei. Pe măsură ce tehnologia mijloacelor de transport a avansat și posibilitățile de a străbate continente, mări și oceane s-au extins, concediile au devenit adevărate experiențe de cunoaștere.

Și cine nu își dorește să-și clătească ochii cu exotismul țărilor asiatice, să-și scalde pielea în razele soarelui la Mediterană sau să cunoască o civilizație cu totul și cu totul diferită?

Fotografiile tot mai dese pe rețelele de socializare te fac să-ți dorești și mai mult să vezi locuri minunate din toată lumea, dar ceva îți spune că salariul tău nu poate susține toate aceste planuri. Și te-ai putea înșela parțial. Nu toate persoanele care călătoresc au salarii astronomice. Mai mult decât atât, multe dintre ele se află în zona de entry level din punct de vedere profesional.

Așadar, chiar dacă nu au salarii foarte mari și se află, probabil, în același punct nu foarte avansat al carierei, cei care călătoresc mai mult decât tine au câteva trucuri și secrete de care te poți folosi și tu pentru a dubla numărul vacanțelor de care te bucuri:

1. Anticipează și plănuiește în avans

Ai observat deja că biletele de avion sunt mai ieftine dacă le achiziționezi cu câteva luni înainte. Uneori, poți obține dealuri bune chiar și pentru cazare dacă îți faci planurile din timp.

Însă mai există un truc de care te poți folosi dacă vrei să obții cele mai bune oferte pentru vacanța următoare: participarea la târguri de turism. Interesează-te când sunt organizate și în ce orașe și nu-ți face griji că vei plăti taxa de participare, aceasta are oricum o valoare modică și te poate ajuta să economisești considerabil.

2. Călătorește cât mai ușor

Cele mai multe linii aeriene taxează extra pentru bagajele de cală. De aceea, un bagaj mic, dar suficient, îți poate economisi câteva zeci bune sau chiar sute de lei.

Optează pentru piese vestimentare basic, pe care le poți asorta cu ușurință în mai multe combinații și renunță la accesoriile la modă care ocupă prea mult loc în valiză. La urma urmei, te duci să vizitezi un loc nou, nu să defilezi pe podium.

Poți renunța la echipamentul de scufundări sau de schi care cântăresc destul de mult, fără a renunța la aceste activități. Le poți închiria la prețuri mai mici decât sunt costurile de transport și te poți bucura de drum fără a avea grija lor.

3. Găsește aliații perfecți pentru vacanțe

Nu, nu ne referim la un prieten care să plătească pentru tine, ci la furnizori de servicii și produse care îți pot oferi beneficii relevante pentru călătoriile în care te aventurezi.

Un astfel de aliat este și cardul OmniPass de la Banca Transilvania, care îți oferă asigurare de călătorie de câte ori mergi într-o vacanță în străinătate. De asemenea, poți consulta site-urile care comercializează vouchere promoționale; aici vei găsi o mulțime de oferte rentabile care îți vor face vacanța mai plăcută și mai ieftină, indiferent dacă le folosești pentru a achiziționa bilete de avion, accesorii pentru plajă sau ochelari de soare.

4. Nu pica în capcana gastronomiei gourmet

Sigur că vei fi tentat să încerci bunătățile locale și nu îți va putea sta nimeni în cale. Însă uneori poți lua pulsul gastronomic fără a-ți lăsa toate economiile într-un restaurant Michelin.

Street food este soluția perfectă pentru tine și nici măcar nu poate fi considerată un compromis. Dacă mergi în Grecia, nu te feri de gyros. În Austria poți mânca cei mai buni cârnați tradiționali de la un food truck. Iar în Suedia vei găsi cele mai bune sandvișuri cu hering tot pe stradă. Și lista poate continua, trebuie doar să depui eforturi pentru a afla cele mai grozave locuri de unde poți mânca ieftin.

Dacă ai micul dejun inclus în costurile de cazare, nu renunța la el; îți va fi combustibil pentru o jumătate de zi fără să fii nevoit să plătești suplimentar. De asemenea, pentru masa de prânz te poți orienta către localurile care au oferte happy hour.

Dacă nu te cazezi într-un hotel, interesează-te și dacă vei avea la dispoziție toate facilitățile pentru a-ți putea găti singur. Nu trebuie să-ți pierzi timpul cu mâncăruri a căror preparare durează ore-n șir, dar o omletă pentru micul dejun îți poate economisi câțiva lei prețioși.

5. Optimizează costurile de transport

Dacă nu mergi în vacanță cu mașina și nu ai de gând să închiriezi una, află care sunt ofertele de călătorie locale înainte de a-ți cumpăra primul bilet.

Orașele mari oferă adesea reduceri dacă îți faci abonamente pentru mai multe mijloace de transport, precum metroul și autobuzul, dar și dacă optezi pentru variante valabile timp de mai multe zile. Interesează-te care sunt acestea și alege cel mai bun plan tarifar pentru perioada pe care urmează să o petreci acolo.

Drept bonus, vei mai primi, probabil, și o serie de tichete sau vouchere de reducere pentru restaurante și magazine, așa că vei putea economisi și la capitolele ”mâncare” și ”suveniruri”.

Nu trebuie să îți mai iei un job pentru a-ți permite mai multe vacanțe și city breakuri. Trebuie doar să înveți să profiți cât mai bine de discounturile pe care le practică agențiile de turism și nu numai. Eforturile tale de cercetare vor fi răsplătite cu câte două vacanțe la prețul uneia, dacă știi unde poți face economii.

Sursă foto: Shutterstock

Total
204
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*