Vrei un loc de muncă de chelner sau chelneriță? Pentru unele posturi, vei aplica completând o aplicație online sau ți se va cere să te adresezi în persoană. Pentru alte posturi, este posibil să ți se solicite să prezinți un CV și o scrisoare de intenție spre examinare.

Când scrii o scrisoare de intenție pentru un post de chelner, este important să evidențiezi abilitățile pe care le ai, care să corespundă cerințelor enumerate în anunțul pentru ocuparea acelui loc de muncă.

CV-ul ar trebui să includă cea mai relevantă experiență de lucru, de obicei în ordine cronologică. Examinează această listă de aptitudini necesare înainte de a începe, apoi fă-ți timp pentru a potrivi calificările tale cu cerințele locului de muncă. În acest fel, materialele de înscriere vor arăta angajatorului că ești un candidat calificat pentru această funcție.

Vei găsi mai jos exemple de scrisoare de intenție și un CV pentru postul de chelner/chelneriță, precum și sfaturi pentru găsirea unui loc de muncă, intervievarea și angajarea într-un restaurant.

Exemplu de CV pentru postul de Chelneriță

Virginia Chivu

Strada Visului 23, Mangalia

074676374

virginiachivu@gmail.com


EXPERIENȚĂ

Chelneriță, Restaurantul Beth, Mangalia
Ianuarie 20XX – prezent


Servirea mesei și servicii specifice care răspund cererilor clienților

Chelneriță, Restaurantul lui Austin, Mangalia

20XX – 20XX
Preluarea comenzilor, servirea la mese, stabilirea și debarasarea meselor și asigurarea schimbului de facturi și bani la Restaurantul lui Austin

Hostess, Restaurantul Tol, Mangalia
August 20XX – mai 20XX
Rezervarea meselor și amenajarea acestora pentru ocazii festive

EDUCAȚIE

Liceul ABC, Mangalia

Absolventă în iunie 20XX

Scrisoare de intenție

Stimate domnule Director de Resurse Umane,

Vă rog să acceptați cererea mea entuziastă pentru poziția de chelner pe care ați anunțat-o recent pe LinkedIn. Cred că restaurantul dvs. necesită un chelner cu experiență în industria alimentară, reale abilități de servicii pentru clienți și capacitatea de a lucra sub presiune. Cred că îndeplinesc toate aceste cerințe și, prin urmare, sunt un candidat excelent pentru această poziție.

Am o experiență vastă în industria alimentară. Am lucrat timp de doi ani la un restaurant fast-food. În acest timp am câștigat experiență în aproape toate aspectele legate de serviciul alimentar. Am luat comenzi și le-am servit clienților, am lucrat la casa de marcat și am efectuat zilnic inventarul. În calitate de chelner, aș putea asista nu numai la preluarea comenzilor și la servirea clienților, ci și la o diversitate de alte servicii pentru care ați avea nevoie de asistență.

De asemenea, am lucrat în serviciul pentru clienți mai mulți ani. În calitate de casier la un magazin alimentar, timp de doi ani, am ajutat clienți zilnic; am ajutat oamenii nu doar să consume alimente și să le achite, ci am oferit de asemenea asistență în găsirea produselor și în utilizarea eficientă a cupoanelor noastre. Am interacționat cu zeci de clienți în fiecare zi. Întotdeauna am oferit răspunsuri clare și amănunțite la întrebările legate de opțiunile noastre și de costurile articolelor.

În cele din urmă, eu lucrez cel mai bine sub presiune și cred că aș prospera în mediul restaurantului dvs. Lucrând la magazinul alimentar și la restaurantul fast-food, m-am obișnuit să servesc zilnic zeci, dacă nu chiar sute de oameni. În ciuda cozilor lungi, am păstrat întotdeauna calitatea serviciilor mele pentru clienți. În calitate de căpitan al echipei de înot din liceu, am învățat, de asemenea, să răspund bine la presiune extremă. De exemplu, atunci când un coechipier a fost rănit în timpul unei întâlniri a echipei de înot, am ajutat la reorganizarea echipei și la găsirea unui alt înotător în locul lui. Am fost întotdeauna cea spre care colegii mei s-au întors în situații stresante și știu că aș fi la fel de dedicată și postului de chelner. Experiența mea în industria alimentară și în serviciile pentru clienți și capacitatea mea de a lucra extrem de eficient sub presiune mă recomandă drept un candidat excelent pentru poziția dată.

Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul și atenția acordate.

Cu sinceritate,

Virginia Chivu

Strada Visului 23, Mangalia

074676374

virginiachivu@gmail.com

Pentru a-ți maximiza șansele la un interviu, folosește aceste exemple atunci când redactezi CV-uri, pentru a te asigura că cererea ta va fi cu adevărat remarcabilă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*