Un absolvent recent de facultate nu are, de obicei, prea multă experiență de muncă. Totuși, cu ajutorul unui CV bun, poate obține un loc de muncă. Prin sublinierea stagiilor neremunerate la care a participat, a activităților de voluntariat și a pozițiilor de conducere ocupate în organizațiile școlare, un absolvent poate să demonstreze că are abilitățile necesare pentru a reuși la locul de muncă.

Sfaturi pentru scrierea unui CV

Accentuează educația. Ca absolvent recent de facultate, educația este unul dintre cele mai puternice avantaje. Include o secțiune „Educație” în partea de sus a CV-ului. Include facultatea la care ai învățat, data absolvirii și specializarea. Ai putea să incluzi și orice experiență în străinătate. Majoritatea angajatorilor văd acest lucru ca pe un plus.

Evidențiază orice experiență. Dacă ai experiență de lucru, include acest lucru. Cu toate acestea, poți include orice altă experiență relevantă. Aceasta ar putea fi experiența ca voluntar, stagiile neremunerate sau posturile din organizațiile școlare. Chiar dacă acestea sunt poziții neplătite, ele pot arăta în continuare calitățile care te vor face un candidat puternic pentru un loc de muncă.

Utilizează cuvinte-cheie. Pentru ca CV-ul tău să iasă în evidență, folosește cuvinte din lista de locuri de muncă în CV-ul tău. Poți include aceste cuvinte-cheie în rezumatul CV-ului, în descrierile experiențelor de muncă și/sau rubricile secțiunilor. De exemplu, dacă listarea spune că societatea dorește un candidat care este „tech-savvy”, poți include o secțiune numită „Abilități tehnologice”.

Editează. Corectează CV-ul pentru a evita erorile de ortografie și gramatică, înainte de a-l trimite. De asemenea, asigură-te că formatul este simplu și ușor de urmărit.

Exemplu de CV Absolvent de facultate


Suzana Fotea

Strada Buburuzelor 34, Deva

075632565

suzana@gmail.com

EDUCAȚIE

Facultatea de Chimie, Deva

Iulie 20XX

Specializare în Chimie moleculară


EXPERIENȚĂ

Asistent bibliotecă, Biblioteca ABC, Deva

20XX – prezent

Asistarea studenților în practica de cercetare
Îndeplinirea îndatoririlor administrative generale pentru a sprijini personalul instituției
Conceperea unei prezentări publicate pe site-ul Universității, ce prezintă modul în care se utilizează în mod eficient toate facilitățile bibliotecii Universității ABC atunci când se desfășoară un proiect de cercetare
Primirea premiului de Angajat excelent, datorită competențelor în materie de relații cu clienții și de cercetare


Intern, spațiul cultural BCA, Deva

Primăvara 20XX

Proiectarea și implementarea programelor în care artiștii din comunitate au călătorit în școli pentru a lucra cu copiii, învățându-i despre exprimarea artistică
Asistarea la predarea lecțiilor de engleză gratuite membrilor comunității, de toate vârstele


Îndrumător engleză,  Grădinița GRG, Deva

20XX – mai 20XX

Asistarea elevilor în învățarea limbii engleze


Voluntar, Biblioteca GTR, Deva
20XX – august 20XX

Redactarea cataloagelor de cărți, CD-uri și DVD-uri și introducerea lor în baza de date Excel
Inițierea Grupului săptămânal de carte pentru elevi pentru a învăța cuvintele spaniole de bază prin ascultarea unor audiobook-uri pentru copii

ALTE EXPERIENȚE

Trombonist în Ansamblul Wind-All-State; liderul secției de jazz
Editor Artă și cultură, Revista Liceului ZZZ

Pentru a-ți maximiza șansele la un interviu, folosește aceste exemple atunci când scrii CV-uri, pentru a te asigura că cererea ta va fi într-adevăr remarcabilă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*