Este perioada concediilor, a weekendurilor la mare și la munte, a city breakurilor și a ieșirilor la terase, dar obligațiile financiare nu-ți lasă prea mult spațiu de mișcare pentru o astfel de inițiativă?

Uneori este dificil să ții pasul cu cheltuielile. Chiria sau rata la casă trebuie plătite, la fel și facturile lunare. Și cu toate astea, te gândești că ai vârsta la care ar trebui să te distrezi cât mai mult, să construiești relații noi și să investești în cele deja existente.

Iar investițiile nu se limitează întotdeauna la timp. Vrem sau nu să recunoaștem, în relații investim și bani, chiar dacă este vorba despre plata cazării într-o cabană la munte sau despre o simplă ieșire la bere. Iar refuzurile constante nu sunt tocmai o soluție, având în vedere că pot contribui la răcirea legăturilor.

Există însă și abordări mai nonconformiste care te pot ajuta să le fii alături prietenilor tăi și să nu îi dezamăgești. Iată doar câteva dintre ele:

Propune o seară de gătit împreună în locul veșnicei ieșiri la restaurant

Îți poți invita prietenii în vizită sau puteți stabili un sistem de găzduire prin rotație a unei astfel de întâlniri. Puteți găti împreună și plăti nemțește sau puteți alege ca gazda să suporte cheltuielile pentru seara respectivă; indiferent de opțiunea aleasă, la finalul lunii îți vei da seama că bugetul tău a avut mai puțin de suferit decât dacă ați fi mers la restaurant de fiecare dată. În plus, gătitul poate fi distractiv pentru toată lumea.

Alege experiențele în detrimentul lucrurilor sau al locurilor

Nu trebuie să vă cumpărați bilete pentru un festival costisitor, dacă principalul scop este să petreceți câteva zile împreună ascultând muzică. Există o mulțime de festivaluri și evenimente pentru care accesul este gratuit și pentru care lipsa banilor nu reprezintă un impediment. Extindeți aria de experiențe și vizitați împreună muzee sau case memoriale pentru care nu trebuie să plătiți intrarea, inclusiv când mergeți împreună în vacanțe.

Fă eforturi pentru evenimentele cu adevărat importante din viața prietenilor tăi

Poate că a spune ”pas” unui city break nu este un capăt de țară, dar asta nu înseamnă că nu există situații în care trebuie să le arăți prietenilor tăi că le ești alături. Un astfel de context poate fi căsătoria celui mai apropiat amic; trebuie să recunoști absența ta ar putea fi o dezamăgire destul de mare. Dacă bugetul tău este limitat în acea perioadă, poți solicita un credit rapid, pe care îl obții cu ușurință și îl achiți destul de repede, așa că nu trebuie să îți faci griji că ți-ar putea încurca planurile pe termen lung.

Ajustează-ți dorințele și îndeplinește-le

Poate că apreciezi confortul hotelurilor costisitoare și al pensiunilor bine cotate, dar asta nu înseamnă că nu te-ai putea bucura de o excursie cu cortul sau sau de o găzduire de tip couch surfing. Cazările scumpe nu trebuie să te rețină din a vizita locurile pe care vrei să le vezi alături de prietenii tăi, iar soluțiile sunt tot mai la îndemână în zilele noastre.

Sugerează stabilirea unor reguli stricte pentru cadouri și suveniruri

Știm că vrei să le oferi apropiaților cele mai frumoase cadouri cu ocazia aniversărilor, a zilelor onomastice sau a Crăciunului, dar nu este tocmai sănătos să faci asta cu orice preț. Stabiliți împreună un buget pentru astfel de cheltuieli și toată lumea va fi mulțumită; în plus, vei avea ocazia să îți pui la încercare și creativitatea și nu te vei mai simți niciodată prost că nu ai putut oferi un cadou la fel de costisitor precum cel pe care l-ai primit tu de la același amic.

În ceea ce privește suvenirurile aduse din vacanță puteți aplica o regulă similară. Sau chiar să renunțați la idee. Sau să aduceți ceva de care să se bucure întregul grup, cum ar fi dulciurile locale sau o sticlă, două de vin. Oricum ai face, cu siguranță vei ieși mai ieftin și mai apreciat decât dacă aduci magneți de frigider și brelocuri.

Nu e întotdeauna ușor să ții pasul cu prietenii tăi. Veniturile voastre pot varia considerabil în funcție de domeniul de activitate ales și de experiența profesională, dar nu trebuie să lăsați acest lucru să vă schimbe relația. Căutați soluții să petreceți timp împreună în feluri pe care și le permit toți membrii grupului și veți câștiga experiențe de neuitat, trebuie doar să fiți sinceri cu voi înșivă și puțin creativi.

Sursă foto: Shutterstock

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*