Foarte mulți angajați își doresc ca într-o zi să se dezvolte astfel încât să-și deschidă singuri propria firmă sau să atragă clienți ca PFA. O astfel de avansare în carieră necesită și investiții, dar și riscuri. Unul dintre cei mai sănătoși pași pe care îi poți faci este sa te extinzi către propriul tău sediu.

Pentru clienți este important să știe că te pot găsi într-un birou al tău, oferi o încredere mai mare atunci când te faci cunoscut și poți lucra mai eficient și organizat atunci când ai un mediu construit pe placul și nevoile tale. La început, nu trebuie să deții un etaj dintr-o clădire de birouri. Un apartament va fi complet suficient, însă trebuie să știi cum să-l organizezi.

5 idei eficiente de amenajare a biroului atunci când te-ai mutat cu sediul firmei într-un apartament:

  1. O zonă dedicată întâlnirilor cu clienții

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci dacă te-ai mutat cu sediul firmei într-un apartament este organizarea spațiului din acesta astfel încât să ai o zonă dedicată întâlnirilor importante cu clienții tăi. Modul în care știi să îi primești la discuții te poate ajuta în eventuale negocieri și într-o bună impresie pe care și-o vor face despre tine. Poți alege un decor mai relaxant sau unul office, cu zonă de prezentare, o masă de ședințe și, desigur, acces la toaletă, cafea și servicii de bază.

  1. Ia în calcul și scenariile de urgență mai puțin dorite

Faptul că lucrezi într-un apartament nu înseamnă că nu trebuie să respecți anumite reguli extrem de importante de siguranță în caz de incendiu. Ești obligat să faci o evaluare a riscului de incendiu înainte să-ți începi activitatea și să respecți câteva reguli de bază, printre care un plan de evacuare, extinctoare aflate în termen și semne de evacuare. De asemenea, este recomandat să iei câteva măsuri de precauție în birou, printre care montarea unor detectoare de fum. Având în vedere că multe dintre probleme pot apărea în urma unor accidente, precum țigările lăsate aprinse, poți apela la produsele care folosesc tehnologia încălzirii tutunului, care nu reprezintă niciun risc din acest punct de vedere și te scapă și de problema fumului clasic de tutun.

  1. Asigură-te că ai destule spații de depozitare

Mutarea activității într-un apartament aduce cu sine și un volum însemnat de acte, documente, arhive, produse, dar și obiecte necesare. Pentru toate acestea vei avea nevoie de spații de depozitare adecvate, precum încăperi în care umiditatea este redusă, posibil o cameră răcoroasă în care să ții serverul firmei, dar și un spațiu pentru câteva dintre obiectele tale personale. E important să ai mereu la birou un costum proaspăt călcat și spălat, produse de igienă și o geantă de călătorie gata pentru o plecare de câteva zile în interes de muncă.

  1. Ține documentele importante într-un loc sigur

De asemenea, siguranța documentelor tale este prioritară, în primul rând pentru că acestea dețin date confidențiale despre clienții cu care lucrezi. Odată cu implementarea legii GDPR, din luna mai a acestui an, ești obligat să ai un DPO în firmă, adică un Data Protection Officer, post care poate fi externalizat, dar care se va ocupa cu toate datele confidențiale și personale ale persoanelor din firmă și celor cu care lucrezi.

  1. O zonă de deconectare

Fie că vorbim despre o cameră cu o canapea confortabilă și un televizor cu o consolă, o bibliotecă, un balcon luminos în care să te rupi de muncă sau o bucătărie complet utilată în care să rupi jumătate de oră din programul tău ca să îți gătești ceva, este important să ai o zonă dedicată deconectării în biroul tău, pentru că acolo de acolo vor pleca multe dintre cele mai creative idei.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Klever LeveL

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*